Wanneer naar de kinderfysiotherapeut?

 Er kunnen meerdere redenen zijn waarom een kind tussen 0 en 18 naar de kinderfysiotherapeut kan gaan:

Baby’s: Vanaf de geboorte maken baby’s al belangrijke motorische ontwikkelingen door. Denk hierbij bijvoorbeeld aan omrollen, zitten, grijpen, kruipen en nog veel meer. Soms hebben deze gebieden wat extra aandacht nodig. Ook kunnen er bij baby’s andere redenen zijn waarvoor ze in aanmerking komen voor kinderfysiotherapeutische behandeling zoals een afgeplatte schedel, voorkeurshouding of aangeboren aandoeningen.

Peuters: Peuters leren hun lichaam spelenderwijs kennen. Ze worden steeds meer mobiel en gaan steeds meer dingen zelfstandig uitvoeren. Ze gaan
bijvoorbeeld rennen, springen, klimmen en klauteren maar dit gaat niet altijd zoals ze dat zouden willen. Ook vinden sommige peuters het spannend om bepaalde activiteiten uit te voeren. Daarnaast zijn er peuters die vaak struikelen en vallen of moeite hebben met andere fijne of grove motorische bewegingen.

Kinderen op basisschool: Op de basisschool is het fijn als kinderen met hun klasgenoten mee kunnen komen en kunnen spelen met vriendjes en vriendinnetjes. De motorische ontwikkeling van een kind kan dit soms beïnvloeden of beperken. Ook worden schooltaken zoals schrijven, mee kunnen doen met gym, concentreren of bijvoorbeeld knutselen steeds belangrijker.

Het sportende kind: Kinderen houden van beweging en zitten ook vaak op een sport of doen mee met de gymles op school. Soms kan dit voor blessures of pijn zorgen.

Neem contact op

Wilt u graag een afspraak maken of heeft u nog verdere vragen?

Email Adres

info@vidialis.nl

U kunt bellen naar

06-18519278

Locaties

De tuinderij 14 3833SC Leusden

Bavoortseweg 9a 3833BM Leusden